Abdij Rolduc

by wicky
0 comment
IMG 6897-lore
Abdij Rolduc is eeuwenlang selfsupporting geweest. Door de exploitatie van een boerderij, een eigen watermolen, een wijngaard, een bierbrouwerij, een bakkerij en slagerij, steenkoolgroeves, etc. wisten de Augustijner Koorheren in hun eigen onderhoud te voorzien. Bovendien was de abdij in die tijd een belangrijke werkgever voor de regio. Op enig moment waren er meer dan 400 mensen in dienst van de abdij.

Ook nu nog vinden veel mensen een arbeidsplaats in of vanuit Abdij Rolduc. In zekere zin is Abdij Rolduc een van de grotere bedrijventerreinen binnen de gemeente Kerkrade. En dat op een unieke locatie.

Ook voor de toekomst heeft Abdij Rolduc tal van ideeën om economisch zelfstandig en duurzaam door het leven te gaan. Zo beschikt de abdij alweer over een wijngaard en over eigen abdijbier. Binnenkort opent een Abdijwinkel, waarin meerdere streekproducten te koop zijn.

Daarnaast zijn er binnen het complex nog steeds diverse ruimtes te huur voor zakelijk gebruik. Abdij Rolduc staat altijd open voor nieuwe zakelijke activiteiten die binnen haar visie passen. Kracht & Duurzaamheid staat in dit geval ook voor geloof in eigen kunnen.

Heyendallaan 82, 6464 EP Kerkrade
Telefoon:045 546 6888
http://www.rolduc.com

You may also like

Leave a Comment