VITRINE, mime- en animatieacts

by wicky
0 comment

KORTE BESCHRIJVINGEN VAN DE ACTS

DE ONTVANGST  ( 1 tot 4 spelers )

De ontvangst van uw gasten die meteen het ijs breekt. Bij aankomst worden de mensen ontvangen door 2 keurig geklede gastvrije mensen die zich gedragen als de eigenaren van de locatie. Ze ogen redelijk normaal, maar het prijskaartje wat uit het colbert van de gastheer hangt, of de gastvrouw die aan de jassen voelt en ruikt om ze op soort te laten hangen (“makkelijk terug vinden aan het eind van de avond”), geeft toch te denken.

DE KLOKKEN  ( 1 tot 4 spelers )

De klokken zijn vooral een mooi beeld van de tijd. De tijd die ons leven beïnvloedt, nieuwe fases inluidt of juist iets afsluit. De klokken kunnen ineens ergens op een markante plek verschijnen en hier zodanig blijven staan dat men zich aardig bekeken gaat voelen door de tijd.

Vaak worden de klokken ingezet om met tekstbordjes een gezelschap te vertellen dat het tijd is,

. .tijd om de zaal in te gaan, tijd is om na te denken over de toekomst, tijd om het glas te heffen, voor de volgende voorstelling, voor de speech of tijd om weer naar huis te gaan…

HIGH TEA  ( 2 spelers )

Wanneer Vitrine met High Tea langskomt, wordt u thee geserveerd vanaf een hoge ladder, zodat het kostelijke vocht precies op de juiste temperatuur aankomt in uw kopje. Vervolgens wordt U vergast op begeleidende poëzie.

Gravin van Hooghendorp die U persoonlijk deze uitgelezen drank komt serveren, leest U uit haar geliefde verzameling gedichten voor.

De dichtregels nemen nogal eens een emotioneel loopje met haar en haar butler, al naar gelang de door U gekozen theesoort.

Het geheel wordt nog bezegeld met een verrukkelijke krakeling welke het verstand doet kraken.

…Het is dat U het weet.,

dat een krakeling krakeling heet,

omdat een krakeling kraakt wanneer U hem eet.

DE LEVENDE TAFEL ( 2 spelers )

De naam zegt het al, deze tafel leeft.

Deze tafel wordt ingezet bij het warm, koud, of dessert buffet. De borden voor het buffet staan op deze tafel en haar begeleidende serveerster staat er achter. Net op het moment dat een nietsvermoedende gast een bord wil pakken om er mee naar het buffet te gaan, komt er een gehandschoende  hand omhoog uit de tafel om het gewenste bord aan te reiken. U kunt zich de reactie waarschijnlijk wel voorstellen. De tafel kroelt, kietelt en maakt het de serveerster behoorlijk lastig.

CATERING, UNDER COVER  ( 1 tot 4 spelers )

Met deze act hebben uw gasten het eerste uur niet door dat er acteurs tussen het bedienende personeel rondlopen. De bediening is goed, daar is niets op aan te merken, totdat het gaat opvallen dat er een serveerster tussen loopt die de wijnflessen behandelt als haar dierbare kinderen, een ober langzaam dronken wordt en dat een ander met zelfs een meetlint ter hand alle glazen en messen herschikt tot in hun oorspronkelijke positie. Tijdens deze fase beginnen uw gasten zich plaatsvervangend te schamen. Vervolgens begint men achter de rug van de bediening om te giechelen, want intussen heeft een groot deel van het gezelschap wel ontdekt dat er een paar niet sporen, nog denkt men echter niet aan acteurs. De volgende fase is het openlijk uitlachen, totdat men tot de conclusie komt dat dit echt niet kan en het dan pas duidelijk wordt dat het om een act gaat. Deze openbaring brengt altijd een enorme opluchting bij de gasten teweeg.

DRONKEN OBER / CATERING SLAP STICK (1 tot 4 spelers)

Spreekt voor zichzelf. Bij deze act ziet men vooral hoe iemands drinkgedrag of eigen karakter hem of haar danig dwars kan zitten bij de uitvoering van zijn of haar werk.

DE KAAS ACT ( 2 tot 4 spelers)

Het is overduidelijk waar het publiek op getrakteerd gaat worden. Met het dienblad hoog in de lucht staat het personeel in de kaasblokken om te serveren. Echter, het geduld wordt nog even op de proef gesteld, de dienbladen blijven vooralsnog onbereikbaar, er wordt nog op een startsein gewacht. Wanneer de blokjes met vlaggetjes dan eindelijk worden aangeboden, gaan de genodigden voor blokken tegelijk, om tot hun ontsteltenis te constateren dat het hier niet om kaas gaat, maar om gezonde, Hollandse aardappel. Succes verzekerd!

Een act voor in een zaal, maar ook op straat , voor in een winkelcentrum, op een bedrijfsfeest, bedrijfsevenement, fusie, als beursact en om het ijs te breken tussen de bedrijven door tijdens een congres.

DUTY FREE ( 2 spelers)

Wie ooit wel eens gevlogen heeft herkent dit direct: De Duty Free verkoop aan boord. Ernst en Evelien brengen met groots gebaar hun belastingvrije producten aan de man en vrouw. Maar eigenlijk gaat het niet om de verkoop…                                                                                                                                                      

 "Het aanprijzen van de goedbedoelde rotzooi", die op de blauwgerokte trolley staat, is slechts een excuus om de gasten te verleiden deel te nemen aan  de “hengelwedstrijd met Fantastische prijzen! Een sportieve strijd waarmee bijzondere prijzen te winnen zijn:

Wat dacht u van en weekendje “ Wenen” voor 2 personen ….! Dat “wenen” meerdere betekenissen heeft, blijkt, wanneer een ui met weids gebaar wordt aangereikt.

KLEVERIG BEZIT ( 2 spelers)

Een opvallend mooi gekleed echtpaar verschijnt, verlaat op het feest. Zij is dol op hem, hij is dol op vrouwen. Zij is jaloers, hij is onweerstaanbaar. Zij haalt drankjes, hij is weg. Zij betrapt hem bij een andere schone, met nota bene twee glazen champagne en een bos bloemen!! Hij tracht het uit te leggen, te sussen, haar vechtlust te temperen, maar scheurt daarbij per ongeluk de prachtige jurk van zijn gade. Zij trekt een enorme rol plakband uit haar damestasje en maakt korte metten met de overspelige man. 

SCHEERSCHUIM ACT (1-2 spelers)

Lord Darlington gebruikt zijn ontbijt op de vreemdste plaatsen en tijden, daar is deze man onverstoorbaar in. Nanny is zijn verzorgster. Nanny ziet er op toe dat de Lord zich aan zijn afspraken houdt, dat hij zijn tanden flost en poetst en ook dat hij zijn ochtendgymnastiek uitvoert. Alles verloopt volgens de gebruikelijke routines, Wanneer er echter na het scheren toch nog een baardhaartje ontdekt wordt, de bus scheerschuim nogmaals tevoorschijn komt en niet blijkt te functioneren, gebeurt er iets onverwachts. Lord Darlington schudt nog eens goed, geeft hem een klap en ja dan… de bus begint te spuiten en stopt niet voor de Lord, zijn Nanny en enkele omstanders onder het schuim zitten. Ondanks een hoop gegil en gelach vertrekt Lord Darlington, waardig als altijd.

Bijzonderheden: het schuim vlekt niet.

HARE MAJESTEIT VAN EUROPA

(4 spelers)

Een openingsact met een hoog lachgehalte.

Een podiumact van 15 minuten, waarbij een op maat geschreven toespraak drager is van de act.
Hare Koninklijke Hoogheid, Constance Marie van Lunteren tot Hoogenes, gravin van Languedoc tot Marbella, de eerst gekozen Koningin van ons Verenigd Europa. 
Deze act heeft alles in zich: Inhoud, stijl en humor. Geschikt voor een opening, ridderen en huldigen.
Voor iedere gelegenheid die roept om een andere, humorvolle centrale aandachtstrekker .

De toespraak wordt speciaal geschreven door "De Majesteit" toegespitst op de desbetreffende gelegenheid, altijd in samenspraak met de opdrachtgever.

Enkele reacties van onze opdrachtgevers:

Ik heb mijn vader nog nooit zo hard horen lachen"

"De schout bij nacht heeft voor de zekerheid nog even naar Den Haag gebeld",

"Deze openingsact zullen ze zich nog lang heugen".

"Een openingsact met het effect van Sint Nicolaas"
Geen kind boven de 12 gelooft dat De Koningin van Europa bestaat, maar zij wordt met net zoveel waardigheid behandeld, als ware zij Beatrix zelve.

Wilt u een uitgebreide beschrijving van deze act, sturen we die u graag toe.

DE OPLOSSING ( 3 spelers)

Betalingsachterstand, Crisis, Relatieproblemen Zweetvoeten of Menstruatiepijn.
Het maakt niet uit hoe groot uw problemen zijn, Theatergroep Vitrine zorgt voor “De Oplossing” 
In de beslotenheid van onze hagelwitte tent delen wij in 5 minuten gevoel en kennis met een 10 tal bezoekers. 
“De Oplossing” is de ideale “festival” voorstelling
Voor binnen en buiten, voor grote en kleine evenementen

-Speelplek van 5 bij 5 m-
-wij nemen onze eigen tent mee-
-wij bieden een 100% lachgarantie-
-binnen 5 minuten zorgen wij voor een karrenvracht aan positieve levenservaring-

Een theateract voor Theaterfestival, Straattheaterfestival, een act voor op straat , voor in een winkelcentrum, op een bedrijfsfeest, bedrijfsevenement, fusie, als beursact, om het ijs te breken tussen de bedrijven door tijdens een congres , meeting en aandeelhoudersvergadering. Overal hebben wij “De Oplossing” voor.

Een act waar je als bezoeker in de tent van ‘de Oplossing” eens lekker uit je dak kunt gaan.

Lekker lachen is ons motto.

Zonder dat men het in de gaten heeft is men deelnemer in de workshop “lachen is de oplossing.”

You may also like

Leave a Comment